Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Čištění suchým ledem

| 22.10.2021
Odkaz

Potřebujete šetrně a zároveň efektivně vyčistit vaše strojní či výrobní zařízení, vstřikovací formu, potrubí či výměník? Otryskávání suchým ledem je ekologicky šetrná a efektivní metoda čištění a úpravy rozmanitých druhů povrchů, bez vznikání sekundárního odpadu.

Jedná se o suchou cestu čištění a úpravy povrchů, která probíhá prostřednictvím tryskání pelet suchého ledu CO2 na ošetřovaný povrch, čímž dochází k likvidaci ulpělých nečistot a projevů koroze. Ledové pelety jsou pomocí stlačeného vzduchu z pracovní trysky vytlačovány nadzvukovou rychlostí. Ty při dopadu povrch prudce ochladí a nečistoty tak ztrácí své dosavadní adhezní vlastnosti. Suchý led zároveň začíná intenzivně sublimovat, zvětšovat svůj objem až více než 500x, a tím tak odstraňuje narušený povrch nečistot.

Technologie čištění suchým ledem nepůsobí vůči ošetřovanému podkladu abrazivně, protože pelety suchého ledu jsou velmi křehké. Ten, při dodržení správného pracovního postupu, zůstane zcela nepoškozen. Technologii lze však využít i abrazivní cestou.

Login